Nieuws100% Groene Energie

15 mei 2018

Voor BNZ leden dankzij Huismerk Energie

“Wie zeker wil zijn van groene stroom, moet klant worden bij o.a. Huismerk Energie”. Dit stellen Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur&Milieu in een onlangs verschenen onderzoek naar de duurzaamheid van stroomleveranciers. Goed nieuws voor Huismerk Energie maar ook voor de leden van BNZ. Want in samenwerking met Bedrijventerrein Nijmegen Zuid biedt Huismerk Energie u scherpe zakelijke tarieven én een persoonlijke service.

Vier bedrijven, waaronder Huismerk Energie, produceren hun stroom volledig groen of kopen 100 procent groene stroom in. Als rapportcijfer krijgen deze energieleveranciers een 10. Als lid van BNZ profiteert u van gunstige tarieven voor groene energie. Wilt u weten wat dit voor u betekent klik dan hier.

Huismerk Energie duurzaamste energieleverancier van Nederland

Het zijn de kleinere energieleveranciers die de top van de ranglijst ‘duurzaamste energieleverancier’ domineren. Dit blijkt uit het gisteravond gepubliceerd onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. Naast Huismerk Energie scoren ook Raedthuys, Windunie en Qurrent een rapportcijfer 10. Van de grote energiereuzen is Eneco de meest duurzame stroomleverancier. Nuon en Essent scoren beiden een dikke onvoldoende.

Ranking

De organisaties beoordeelden 32 stroomleveranciers op investeringen in stroom-opwekking, productie, levering en inkoop van stroom. Op basis daarvan is een rangschikking gemaakt, ingedeeld in 3 groepen: koplopers (score 6 en hoger), grijze middenmoot (4,5 tot 6) en hekkensluiters (lager dan 4,5). Opvallend is dat juist de kleinere leveranciers, zoals Huismerk Energie, goed scoren. Van de grote energieleveranciers scoren Greenchoice en Eneco het beste.

Klik hier voor een volledige ranking van alle 32 stroomleveranciers en een korte uitleg over de onderzoeksmethode.

Trend

Ten opzichte van vorig jaar scoren meer bedrijven een voldoende, mede dankzij de nieuwe toetreders, zoals Huismerk Energie. De opkomst van deze kleinere duurzame energieleveranciers, laat een duidelijk beeld zien van de positieve invloed op de energietransitie in Nederland. Een aantal grote energieleveranciers zijn ook bezig met een inhaalslag op het gebied van duurzaamheid. Greenchoice en E.On hebben de score verbeterd ten opzichte van vorig jaar.

Toch is er ook sprake van een remmend effect op duurzaamheid. Twee van de grote energiereuzen bevinden zich bij de hekkensluiters: Nuon en Essent. Vier van de vijf energiereuzen scoren een onvoldoende. Juist deze vijf reuzen hebben de meeste impact op het klimaat met een gezamenlijk marktaandeel van 85% in Nederland. Als deze bedrijven tot de duurzame koplopers willen behoren, doen ze er slim aan om te kiezen voor energie uit zon, wind en pure biomassa.

Doel onderzoek Het onderzoek geeft Nederlandse consumenten en bedrijven duidelijkheid over de duurzaamheid van groene stroom en van stroomleveranciers. Zij kunnen hierdoor een weloverwogen keuze maken voor een energieleverancier. Met de resultaten van het onderzoek kunnen energieleveranciers duurzamere keuzes maken om zo de transitie naar duurzame energie te bevorderen. De overgang naar schone energie vermindert de uitstoot van CO2 en zorgt ervoor dat we minder afhankelijk zijn van de huidige fossiele energiebronnen.

Huismerk Energie

Huismerk Energie richt zich op lokale en duurzame partnerships en een transparante en persoonlijke aanpak voor klanten. Ze werkt samen met lokale opwekkers van zonne- en windenergie en lokale ondernemers zoals installateurs, makelaars en energieadviseurs. De partnerships bestaan in sterk toenemende mate ook uit particulieren en bedrijven die zonnepanelen plaatsen. Daarbij is het aantrekkelijk om teveel geproduceerde energie aan Huismerk Energie terug te leveren. Veel aandacht besteedt dit kleine flexibele energiebedrijf aan de ontwikkeling van innovatieve producten, die de klant inzicht geven in het energieverbruik. Deze maatwerkproducten leveren jaarlijks mooie besparingen op. Sinds begin 2014 participeert ook PPM Oost via het IIG-fonds, gefinancierd door Provincie Gelderland, in Huismerk Energie. Dit fonds investeert alleen in kansrijke innovatieve concepten van gezonde MKB-bedrijven.

Voor meer informatie kunt u bellen met Huismerk Energie:

Peter den Biesen
088-105 11 22
www.huismerkenergie.nl