BusinessKICK-OFF FIETSCAMPAGNE, 21-3-2019 ….

21 maart 2019
http://bnznijmegen.nl/wp-content/uploads/2019/03/kickoff.jpg

Grote opkomst bij kick-off fietscampagne Rij2op5 bij Bedrijventerrein Nijmegen Zuid:

Eerste 10 BNZ e-bike probeerfietsers Slim & Schoon Onderweg

Donderdagochtend 21 maart zijn de eerste 10 deelnemers aan de e-bike probeerweken van Bedrijventerrein Nijmegen Zuid (BNZ) van start gegaan met hun probeerperiode van drie weken. Zo’n 25 bedrijven van BNZ namen deel aan het kick-off ontbijt in de Brasserie 1037 bij Color Business Center. Deze Rij2op5-campagne is onderdeel van de aanpak om werkgevers en werknemers kennis te laten maken met de e-bike voor woon-werk verkeer.

Met een uitgebreid ontbijt bij Color Business Center werd de aftrap gegeven voor de Rij2op5- campagne. Alle werknemers van de BNZ-terreinen kunnen 3 weken lang gratis een e-bike uitproberen. Er is een pool van 8 e-bikes en 2 speed pedelecs beschikbaar. Ook kunnen de werknemers gebruik maken van een  gratis OV-probeerkaart en een BNZ-deelauto. Pepijn van Dijk, de nieuwe ‘fietsambassadeur’ voor BNZ  werkt al 13 jaar bij Athlon en ging tot voorheen altijd met auto. ‘’Ik woon van al mijn collega’s het verst van mijn werk, wel zo’n 30 kilometer, maar ik ga het fietsen uit proberen. De speed pedelec staat me echt aan”.

Pak de fiets

Wethouder Harriët Tiemens sprak, namens de gemeente Nijmegen, de genodigden toe. Ze is erg blij met de grote opkomst bij de provinciale verkiezingen  en ook met de prachtige opkomst bij deze kick-off bij BNZ:  ‘’Het is belangrijk goed na te denken over hoe en wanneer we naar ons werk gaan, zeker nu de werkzaamheden aan de Waalbrug gaan starten. Pak de fiets!”, adviseert de wethouder. “Met de Radboud Universiteit, HAN en ROC zijn vorig jaar afspraken gemaakt over spreiding van de begintijden van de colleges. Denk daar als werkgevers op bedrijventerreinen als deze met elkaar over na. Andere begin- of eindtijden en andere vervoermiddelen, alles helpt om de stad bereikbaar te houden. Ik ben erg blij dat BNZ dit initiatief heeft genomen. Als we met z’n allen 10% minder verkeer uit de spits krijgen, dan zorgt dat voor een betere doorstroming. Dat wat u als werknemer doet, doet er toe!”

Deelauto en OV-probeerkaart

Athlon heeft er voor gezorgd dat op BNZ een deelauto beschikbaar is. Zo kunnen werknemers toch ‘s ochtends op de fiets naar het werk, voor zakelijk gebruik de deelauto pakken en aansluitend weer op de fiets naar huis gaan. Dan hoeven ze geen eigen auto te gebruiken. Daarnaast is er een bushalte voor de deur bij BNZ. Ook wordt een OV-probeerkaart aan de BNZ-medewerkers beschikbaar gesteld om 2 maanden lang het OV uit te proberen.

De fietsen worden uitgegeven en afgesteld door Mobilys. Alle e-bike probeerfietsers kregen een uitgebreide uitleg over het gebruik van de fiets. Onderhoud, reparatie, pechhulp en verzekering zijn geregeld. Na de probeerperiode kunnen werknemers in afstemming met hun werkgever bekijken wat de mogelijkheden zijn binnen de werkkostenregeling. Geïnteresseerden kunnen vervolgens een fiets aanschaffen via Mobilys en Stipbike, zij zorgen voor een aantrekkelijk aanbod.

Fietsen maakt vitaler

De Rij2op5-campagne wordt mogelijk gemaakt vanuit Slim & Schoon Onderweg. Arno van der Steen, mobiliteitsmakelaar vanuit VNO-NCW Midden, is erg enthousiast dat BNZ hier het goede voorbeeld geeft en hoopt dat meer bedrijven volgen. “Fietsen draagt bij aan meer vitaliteit. Bij regelmatig gebruik is een fietser gemiddeld twee dagen per jaar minder ziek. Maar een fietser stoot ook minder CO2 uit, neemt minder ruimte op de weg in en verbetert de bereikbaarheid door minder files”. Kortom: Fietsen heeft eigenlijk alleen maar voordelen voor de reiziger, de omgeving en de werkgever. Als werkgevers Interesse hebben in fietsstimulering, dan kunnen zij contact opnemen met Arno van der Steen, vandersteen@vno-ncwmidden.nl en 06-53761233.

E-mobility Festival ‘Heel Holland Fietst’

Op vrijdag 5 en zaterdag 6 april vindt het e-Mobility Festival ‘Heel Holland Fietst’ plaats bij het Dutch Bicycle Center, Nijmegen. Daar kunnen werkgevers en werknemers diverse e-bikes en speed pedelecs testen. Ook zijn er masterclasses te volgen, bijvoorbeeld rond vitaliteit en gezondheid, maar ook rond fiscale regels. Meer informatie over dit festival dat in het teken staat van fietsstimulering, staat hier.

Fotocredit onderstaande foto: Nijmegen Business (Heleeen Kommers)