Update Scholenproject 2024

Update Scholenproject 2024
14 december 2023

Het bestuur van BNZ heeft november 2023 geëvalueerd met Berry Bakker over het scholenproject dat vorig voorjaar heeft plaatsgevonden. Overall mogen we concluderen dat het een geslaagd project was. De kinderen hebben geroken, geproefd en mooie ervaring mogen beleven in en over het bedrijfsleven. Wat je ook doet, het is altijd leerzaam voor de leerlingen.
Aan de ondernemerskant zijn de meningen wat wisselend. Dat heeft o.a. te maken met de business/branche waarin de ondernemer zich bevindt en wat men vervolgens kan aanbieden aan de kinderen. Gaan we hiermee door? Ja, maar dan wel compacter en overzichtelijker. Dit jaar is het onderwerp MVO. 

  • Op 11 april geven een 3-tal ondernemers, Peijnenburg re-integratie, de Bedrijfspoli en het REACollege een gastcollege voor de leerlingen van groep 8. De leerlingen gaan eerst luisteren naar ondernemers over wat precies MVO is.
  • Op 25 april gaan zij naar een aantal bedrijven toe om te kijken of deze bedrijven dit thema hebben ingepast in hun organisatie. 
  • Op 30 mei krijgen alle deelnemende ondernemers een presentatie van de kinderen wat hun bevindingen zijn na het bezoek aan de organisaties. En wat de ondernemers mogelijk nog kunnen doen.