Scholenproject 2024

Scholenproject 2024
14 december 2023

Het bestuur van BNZ heeft afgelopen november geëvalueerd met Berry Bakker over het scholenproject dat afgelopen voorjaar heeft plaatsgevonden. Overall mogen we concluderen dat het een geslaagd project was. De kinderen hebben geroken, geproefd en mooie ervaring mogen beleven in en over het bedrijfsleven. Wat je ook doet, het is altijd leerzaam voor de leerlingen.
Aan de ondernemerskant zijn de meningen wat wisselend. Dat heeft o.a. te maken met de business/branche waarin de ondernemer zich bevindt en wat men vervolgens kan aanbieden aan de kinderen. Gaan we hiermee door? Ja, maar dan wel compacter en overzichtelijker.

Voorstel invulling Scholenproject 2024:

  • Onderwerp wordt MVO. Dit is een breed begrip en alle ondernemers zijn wel met iets bezig.
  • Gastcollege door ondernemers over dit onderwerp. Er zijn maximaal 3 ondernemers nodig. De benodigde tijd inclusief Q&A 45 minuten. Dit vindt plaats op 11 april, op school en voor de gehele groep die dit jaar bestaat uit 45 leerlingen. Tijd 09.00 uur start en einde om 12.00 uur.
  • Op 25 april gaan de leerlingen op bezoek bij een aantal ondernemers. Tijdens de gastcolleges is er veel uitgelegd en de leerlingen hebben zich goed voorbereid met allerlei vragen over MVO. Startijd in overleg met school, in ieder geval tot 14.30 uur.
  • De finale in de vorm van presentaties door de kinderen vindt dan plaats op 30 mei. Door middel een rapport beoordelen de kinderen of de ondernemers goed bezig zijn, wat hun bevindingen zijn, aanbevelingen etc. Tijd 13.00 uur tot 14.30 uur.

Naar alle leden is er bericht gestuurd met de volgende vragen:

  • Wie wil op 11 april (ochtend tussen 09.00 uur en 12.00 uur) een gastcollege geven over het onderwerp MVO? Duur presentatie ca. 45 minuten inclusief Q&A;
  • Wie stelt op 25 april tussen 09.00 uur en 14.30 uur, dit in overleg met school, zijn/haar deuren open voor groepjes leerlingen (max. 6 leerlingen) die bij jou mogen ‘oordelen’ hoe het gesteld is met jouw MVO activiteiten?;
  • Finale met alle leerlingen op school op 30 mei van 13.00 uur tot 14.30 uur.